Firma care produce ''Black Mirror'' și ''MasterChef'' ar putea fi preluată pentru două miliarde euro

  • 23 Octombrie 2019 09:35
Firma care produce ''Black Mirror'' și ''MasterChef'' ar putea fi preluată pentru două miliarde euro

Grupul francez de media Banijay este pe punctul de a prelua cel mai mare producător audiovizual mondial, Endemol Shine, pentru o sumă de aproape două miliarde euro, a declarat marți pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, confirmând informațiile apărute în presă, preluat de Agerpres.

Publicațiile franceze Le Figaro și Les Echos au dezvăluit că discuțiile cu privire la preluarea Endemol de către Banijay, pentru o sumă de aproximativ două miliarde euro, inclusiv datoriile, sunt aproape de final.

Endemol, compania care produce serialul de succes "Black Mirror" sau emisiunile de divertisment 'The Voice' și 'MasterChef', este deținută de Disney și fondul de investiții Apollo Global Management. În luna iulie 2018, proprietarii Endemol au scos la vânzare compania pentru un preț cuprins între 2,3 și 3 miliarde euro, ceea ce a generat interesul mai multor cumpărători potențiali. Între timp, însă, numărul pretendenților la preluarea Endemol, cu sediul în Olanda, s-a redus iar grupul european RTL Group a anunțat că se retrage din cursă în luna august 2018.

Grupul francez Banijay, fondat de omul de afaceri francez Stéphane Courbit, este controlat de holdingul sau Lov Group și societatea DeA Communications, proprietatea grupului italian De Agostini. Un acționar minoritar este și grupul Vivendi.

Împreună Endemol Shine și Banijay ar realiza venituri anuale de aproape trei miliarde euro, devansând rivalul britanic ITV. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău