Finlanda cere populației să achiziționeze pastilele de iodură de potasiu, pe fondul amenințării nucleare a Rusiei

  • 11 Octombrie 2022 19:20
Finlanda cere populației să achiziționeze pastilele de iodură de potasiu, pe fondul amenințării nucleare a Rusiei

Autoritățile finlandeze au făcut apel la populație marți, 11 octombrie, să achiziționeze tablete de iodură de potasiu ca măsură preventivă în cazul unui risc de radiații nucleare, transmite agenția EFE.

Ministerul finlandez al Sănătății și Afacerilor Sociale, care a făcut acest anunț, a atras însă atenția populației că pastilele nu trebuie administrate decât în situația în care autoritățile de protecție civilă vor lansa o alertă în acest sens, dacă va fi necesar.

De teama unui eventual conflict nuclear, mulți finlandezi s-au aprovizionat din proprie inițiativă cu tablete de iod în primăvară, după ce Rusia a lansat ofensiva militară în Ucraina.

Finlanda, țară ce are o frontieră comună cu Rusia de 1.340 de kilometri, a elaborat de mult timp un plan integral care să pregătească populația pentru posibile războaie, accidente nucleare sau dezastre naturale.

Această țară dispune astfel de o rețea densă de adăposturi de protecție civilă, rezerve strategice de provizii și protocoale de urgență pentru a fi pregătită să facă față oricărei situații.

La finalul lunii septembrie, și Polonia a anunțat că a început distribuirea iodurii de potasiu din cauza amenințării nucleare a Rusiei, transmite ziare.com.

Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Finlanda cere populației să achiziționeze pastilele de iodură de potasiu, pe fondul amenințării nucleare a Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău