Filmul „Carbon", produs în R. Moldova și nominalizat la Oscar, cucerește publicul din SUA

  • 04 Decembrie 2022 10:36
Filmul „Carbon

Filmul "Carbon", produs în Republica Moldova și nominalizat la Oscar, cucerește publicul din Statele Unite. Peste ocean, premiera a avut loc în orașul Chicago și s-a ținut cu casa închisă. La eveniment a participat și ambasadorul Republicii Moldova, alături de basarabeni stabiliți în SUA dar și americani, transmite TVR Moldova.

Unii basarabenii care trăiesc în SUA au venit de la sute de kilometri distanță pentru a se simți, prin intermediul filmului, acasă.

„Vreau să-l vadă cât mai multă lume. Am avut mari emoții să retrăiesc unele dintre momente."

„Eu am zburat din DC în Chicago anume ca să văd filmul ăsta și să mă văd cu niște prieteni. Și vreau să spun că a meritat."

„Fiecare dintre noi ne-am regăsit acolo undeva: în încălțăminte, copilărie, biciclete, coruri, ansambluri și tot așa."

Premiera filmului Carbon în Statele Unite a fost susținută și de ambasada Republicii Moldova la Washington.

EXCELENȚA SA VIOREL URSU, ambasadorul Republicii Moldova în SUA: „Filmul nu lasă indiferent pe nimeni. Este forte actual. Fiecare dialog este o perlă. Este și de râs, și de plâns. Merită văzut de către toți".

Înainte de prima proiecție pe pământ american, realizatorii filmului au ales să-l promoveze într-un mod inedit, la ieșirea din aeroportul Chicago.

„Hai la Carbon! TITRE  Domnule, ai văzut filmul Carbon? Domnule, ai văzut Carbon?"

După Chicago, Carbon va rula și în orașul american Orlando. Filmul regizat de Ion Borș a fost nominalizat la cea de-a 95-a ediție a Premiilor OSCAR, la categoria "International Feature Film". Premiera producției a avut loc la 4 noiembrie, la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:3,09 m/s
Mon
1
Tue
2
Wed
3
Thu
6
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău