Filmul "Argo", marele câștigător al premiilor Oscar

  • 25 Februarie 2013 09:37
Filmul

Filmul "Argo", regizat de Ben Affleck, despre misiunea de salvare a unor diplomați americani în timpul Revoluției iraniene din 1979 a câștigat toate premiile importante la cea de-a 85-a ceremonie a Oscarurilor de la Hollywood.

Prima doamnă a Statelor Unite Michelle Obama a fost cea care a prezentat, cu ajutorul actorului Jack Nicholson, cea mai importantă categorie a premiilor.

Daniel Day Lewis este cel care a primit Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestația din "Lincoln", iar Jennifer Lawrence, trofeul pentru cea mai bună actriță în rol principal cu filmul 'Silver Linings Playbook'. Anne Hathaway câștigat premiul Oscar la categoria cea mai bună actriță în rol secundar cu filmul musical 'Les Miserables', iar Christoph Waltz pentru cel mai bun rol secundar masculin cu interpretarea din filmul lui Quentin Tarantino 'Django Unchained'.

Ang Lee a câștigat premiul Oscar pentru regie cu filmul 'Life of Pi'. Ang Lee, 58 de ani, originar din Taďwan, este la cel de-al doilea Oscar din carieră, după cel câștigat în 2005 cu filmul 'Brokeback Mountain', când devenea primul regizor de origine asiatică recompensat cu Oscar.

Filmul austriac 'Amour' a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin la gala de duminică seară de la Hollywood.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău