Filip în locul lui Plahotniuc: Fostul premier va deține interimatul la șefia PDM, până la 27 iulie

  • 29 Iunie 2019 14:52
Filip în locul lui Plahotniuc: Fostul premier va deține interimatul la șefia PDM, până la 27 iulie

Actualul lider al fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, va deține interimatul funcției de președinte al formațiunii, după ce fostul lider, Vlad Plahotniuc și-a anunțat demisia acum 5 zile, pe 24 iunie.

O decizie în acest sens a fost luată astăzi, la ședința Consiliului Național al Partidului Democrat.

Într-o declarație pentru presă, susținută la finalul ședinței, Pavel Filip a menționat că  tot astăzi s-a decis ca toți vicepreședinții formațiunii și Secretarul General al PDM să-și prezinte demisia.

”Am discutat cu colegii despre situația politică din R.Moldova, în interiorul partidului și despre deciziile luate de formațiune. 99% din discuții le-am avut despre greșelile comise în ultima perioadă și despre ce trebuie să facem ca să aducem lucrurile la normalitate. Demisia și-au depus-o toți vicepreședinții și secretarul general al partidului. O altă decizie a fost să convocăm Congresul PDM pe 27 iulie, la care vom alege o nouă conducere a partidului. Va fi aprobat și un nou program al formațiunii. Suntem gata să muncim în continuare în folosul oamenilor. PDM este în stare să facă acest lucru, dar nu în actuala structură și format. Suntem gata să reconstruim acest partid, de orientare pro-europeană, de construcție strict politică. Urmează o perioadă de muncă intensivă”, a menționat Pavel Filip.

Pavel Filip nu a ezitat să aducă o serie de acuzații actualei guvernări că a sistat nefundat mai multe programe  sociale inițiate de guvernul său și că ar face presiuni asupra funcționarilor publici, membri ai PRM, să demisioneze.

”Actuala avalanșă de demiteri este o manifestare de ipocrizie a actualei guvernări. Toți cei ce ne învinuiau pe noi anterior, acum comit fărădelegi. Mulți dintre funcționari sunt învinuiți de colaborare cu PDM și demiși. Documentăm fiecare caz și ulterior vom întocmi o serie de rapoarte în acest sens pe care le vom face publice și le vom trimite și reprezentanțelor internaționale în R.Moldov”, susține noul președinte interimar al democraților moldoveni.  

Pavel Filip a mai declarat că PDM nu are destui bani pentru a întreține sediul formațiunii din strada Armenească, urmând ca în timpul apropiat să fie găsit o nouă locație în care formațiunea și-ar muta staff-ul central.

”Nu s-a luat încă o decizie în ce sediu vom merge, dar cert e că nu vom avea destui bani pentru a întreține sediul actual. Urmează să văd de ce resurse financiare dispune partidul, și să vedem în ce sediu ne vom muta”, a menționat Pavel Filip.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău