Festivalul PROPATRIA 2023 continuă în 6 țări europene. După deschiderea de succes de la Roma, urmează Chișinăul, cu spectacolul ”Aplauze pentru poet... pe scenă”

  • 07 Octombrie 2023 16:20
Festivalul PROPATRIA 2023 continuă în 6 țări europene. După deschiderea de succes de la Roma, urmează
Chișinăul, cu spectacolul ”Aplauze pentru poet... pe scenă”

Festivalul Internațional PROPATRIA a început, pe 1 octombrie, la Roma, în Piazza di Spagna, cu un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, care a adunat mii de români și italieni în centrul capitalei Italiei. Pe 4 octombrie, Daniel Jinga, directorul Operei Naționale București, a dirijat, tot la Roma, Orchestra de Cameră a Conservatorului ”Accadmia Santa Cecilia”, de asemenea, cu mare succes, concertul aducând sute de români din diaspora în Sala Accademica a Conservatorului.

Duminică, 8 octombrie, festivalul va ajunge în Republica Moldova, în Sala cu Orgă de la Chișinău cu spectacolul de muzică și poezie “Aplauze pentru poet...pe scenă”, cu actrița Rodica Mandache, actorul Eduard Păuna și pianistul Cătălin Răducanu.

Festivalul Internațional PROPATRIA continuă până pe 30 octombrie și duce artiști români din toate colțurile lumii în comunități din diaspora din Italia, Germania, Israel, Franța, Republica Moldova, festivalul încheindu-se în România.

Pe 12 octombrie evenimentul ajunge la Berlin, la sediul Ambasadei României în Germania, cu concertul susținut de pianistul Cristian Niculescu și de violoncelistul Radu Nagy.

Va urma Parisul, pe 13 octombrie, cu concertul realizat în colaborare cu Concursul Internațional de Canto George Enescu de la Paris, susținut de violonista Irina Mureșanu (SUA) și pianista Dana Ciocârlie (Franța).

Pe 19 și 21 octombrie, vor avea loc două concerte, unul susținut de soprana Rodica Vică (Austria) și de pianista Mara Dobrescu (Franța), director artistic al festivalului, urmat de recitalul de pian al Adelei Liculescu (Austria) la sediul Ambasadei României în Italia.

Festivalul va continua în Israel cu recitalul de pian al pianistului Michael Abramovich (Germania), la Conservatorul din Tel Aviv, în colaborare cu Asociația Scriitorilor Israelieni din limba română.

Festivalul Internațional PROPATRIA se va încheia în România, pe 30 octombrie, cu Gala Extraordinară de Operă PROPATRIA 13, care va avea loc pe scena Operei Naționale București, avându-i ca soliști pe soprana Letiția Vițelaru (Italia) și baritonul Sorin Coliban (Austria), acompaniați de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral.

 

Festivalul PROPATRIA 2023 continuă în 6 țări europene. După deschiderea de succes de la Roma, urmează
Chișinăul, cu spectacolul ”Aplauze pentru poet... pe scenă”

Un important reper cultural, festival cu vocație internațională, pentru a doua oară în afara granițelor Italiei, acolo unde s-a născut, Festivalul PROPATRIA va premia excelența românească în toate țările în care va ajunge, aducând în atenția atât a publicului cât și a românilor de pretutindeni, tinerele valori românești în curs de afirmare oferind concerte și spectacole remarcabile publicului din Italia, Germania, Israel, Franța, Republica Moldova și România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău