Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA revine în a VI-a ediție în R. Moldova. Evenimentul va avea loc în trei locații diferite din raionul Anenii Noi

  • 10 August 2023 16:43
Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA revine în a VI-a ediție în R. Moldova. Evenimentul va avea loc în trei locații diferite din raionul Anenii Noi

Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA, organizat de Fundația „Constantin Mimi”, revine în a VI-a ediție în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc în perioada 30 august - 1 septembrie 2023, în trei locații diferite din raionul Anenii Noi: satul Varnița, satul Bulboaca și Castel Mimi.

Ediția din acest an a festivalului propune o experiență unică într-un cadru pitoresc, ce îmbină muzica clasică și vinurile de calitate cu sustenabilitatea.

Programul Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA 2023:

30 August, satul Varnița:

16:00 Expoziția meșterilor populari - O incursiune în meșteșugurile autentice ale Moldovei, cu ocazia căreia participanții vor putea admira și achiziționa opere de artă tradițională și suveniruri unice.

18:00 Recital „Gândul Mâței” - Un recital muzical ce îmbină tradiția cu inovația, oferind o reinterpretare fascinantă a unor piese muzicale clasice.

19:00 Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” - Un spectacol vibrant de dans și muzică tradițională ce redă autenticitatea și bogăția culturii noastre.

31 August, satul Bulboaca:

19:30 Constantin Moscovici - Recital Artist Emerit la nai - Un moment deosebit în care sunetele magice ale naiului se împletesc cu pasiunea și virtuozitatea artistului.

20:30 Dj Party - Folclor sounds - O atmosferă inedită în care sunetele folclorice se contopesc cu ritmurile moderne, invitații fiind invitați să danseze sub cerul înstelat.

1 Septembrie, Castel Mimi:

20:00 Concert simfonic condus de Daniel Jinga, Maestru de Cor al Corului Operei Naționale din București și Orchestra Filarmonicii Naționale din Chișinău.

Artiștii de renume internațional vor oferi un spectacol memorabil, interpretând capodopere muzicale: 

Iordache Basalic, bariton, solist al Operei Naționale din București, care de-a lungul carierei sale a efectuat turnee în Europa și Asia și a cântat pe aceeași scenă cu nume mari ale Operei Mondiale.

Mădălina Barbu, o tânără solistă din București, încadrată în categoria rară a sopranelor de coloratură.

Lilia Istratii, mezzo soprano a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău și solistă la Opera din Craiova.

Accesul la evenimentele din  satele Varnița și Bulboaca este gratuit pentru toți.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina oficială a Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA.

Proiectul „Festivalul Internațional de muzică clasică VinOPERA” este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău”, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, și este organizat de Fundația „Constantin Mimi” în colaborare cu Castel Mimi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău