Festivalul „George Enescu” trece Prutul

  • 19 Septembrie 2017 12:24
Festivalul „George Enescu” trece Prutul

Festivalul Internaționalde Muzică„George Enescu”, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, își extinde aria geografică a concertelor până la Chișinău!

Prin efortul comun al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, al Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” și al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Republica Moldova, la 20 septembrie a.c., pentru prima oară în Republica Moldova, va fi organizat un concert de excepție în cadrul prestigiosului Festival.

Concertul va fi susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchievici”, sub bagheta maestrului Mihail Agafița. În program: Simfonia I în Mi bemol major, op.13 de George Enescu, Concertul pentru vioară și orchestră simfonică – „Moments” de Ghenadie Ciobanu și Pini di Roma de Ottorino Respinghi.

Evenimentul va avea loc pe data de 20 septembrie, ora 18.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” din Chișinău și va fi prezentat de muzicologul Daniela Vlad (România).

Solista serii –violonista Rusanda Panfili este originară din Republica Moldova. Și-a început cariera internațională încă de la frageda vârstă de 10 ani, câștigând primul concurs internațional în Italia, iar la 11 ani devine una dintre cele mai tinere studente ale Conservatorului din Viena. Este implicată în proiecte extraordinare, colaborând cu artiști precum Hans Zimmer, Aleksey Igudesman, Hyung-Ki Joo, Erwin Schrott, Vadim Repin și Markus Schrimer.

Pe lângă concertul extraordinar de la Filarmonică,în dimineața de 20 septembrie, ora 11:00, la Galeria „La Rond” din spatele statuii lui Ștefan cel mare și Sfânt, va fi inaugurată Expoziția „George Enescu – personalitate a culturii românești și universale”, expoziție creată, la fel,de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, pentru a da culoare întregului Festival!

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău