Festivalul de teatru „Chișinău pentru Buzău'' îl are ca invitat special pe Dan Puric

  • 30 Septembrie 2019 18:10
Festivalul de teatru „Chișinău pentru Buzău'' îl are ca invitat special pe Dan Puric

Festivalul de teatru "Chișinău pentru Buzău", aflat la cea de-a doua ediție și în cadrul căruia vor fi prezentate în perioada 30 septembrie-4 octombrie patru spectacole, a debutat luni la Casa de cultură a sindicatelor din municipiul Buzău, România.

Invitat special este actorul și regizorul Dan Puric, care va deschide festivalul cu conferința "Teatrul meu".

Inițiatorii acestui eveniment cultural sunt Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național "Mihai Eminescu" din Chișinău, precum și fostul ministru al Culturii, senatorul Lucian Romașcanu.

"Un eveniment cultural de excepție, când facem cultură, Prutul rămâne doar un râu, sunt convins că spectatorii vor umple sala Maximilian și vor pleca acasă mai bogați sufletește", a declarat, în cadrul conferinței de deschidere, senatorul Lucian Romașcanu.

La rândul său, primarul Constantin Toma a declarat că "este un adevărat regal de teatru aflat la cea de-a doua ediție, având ca invitat special pe maestrul Dan Puric, născut pe aceste meleaguri și revenit acasă după 60 de ani".

Teatrul Național "Mihai Eminescu" din Chișinău va prezenta trei spectacole: "Filumena Maturano sau divorț în stil italian", "Carnavalul", după I.L.Caragiale și "Dosarele Siberiei", iar Compania "Dan Puric" - spectacolul "Acești români fantastici", transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău