Festivalul „Polobocul de aur” va avea loc în luna mai

  • 15 Septembrie 2015 17:41
Festivalul „Polobocul de aur” va avea loc în luna mai

Cea de-a doua ediție a Festivalului vinului artizanal, tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare „Polobocul de aur” va avea loc în luna mai 2016, pe Valea râului Botna, în apropiere de orașul Căușeni, transmite IPN.

În fiecare an, festivalul se va desfășura într-un nou raion, în funcție de originea teritorială a celor mai bune vinuri de casă care au câștigat concursul în anul precedent. Festivalul a fost inițiat în baza concursului pentru cel mai bun vin de casă, care se desfășoară din anul 2002.

Producătorii de vin vor concura la cinci categorii. Fiecare dintre acestea cuprind subcategorii pentru vinul roșu și cel alb. Astfel, vinificatorii vor concura la categoriile: vin tânăr din soiuri tehnice din specia Vitis vinifera, vin tânăr din soiuri hibride și din specia Vitis labrusca, vin de casă păstrate mai mult de un an, vinuri de desert și vin din soiuri autohtone.

Festivalul vinului artizanal, tradițiilor gastronomice și meșteșugurilor populare „Polobocul de aur” este la a doua ediție. În cadrul acestuia sunt înmânate premiile pentru cele mai bune vinuri de casă. Organizatorii așteaptă aproximativ 10 mii de vizitatori din țară, dar și de peste hotare la ediția din acest an.

La o primă etapă, în lunile februarie – martie 2016, comisiile specializate vor selecta cele mai bune vinuri și vor prezenta, ulterior, mostrele comitetului organizatoric al concursului. La cea de a doua etapă, în luna aprilie 2016, vor fi determinați învingătorii concursului național.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău