Fermierii pot depune cereri pentru subvenții de la stat

  • 06 August 2016 11:16
Fermierii pot depune cereri pentru subvenții de la stat

Fermierii pot depune cereri pentru a beneficia de subvenții de la stat. Startul a fost dat vineri, 5 august, iar data până la care vor fi acceptate dosarele este 31 octombrie, transmite IPN.

Măsurile de susținere a agricultorilor aferente anului de subvenționare 2016 prevăd investiții în gospodăriile de fermieri pentru restructurarea și adaptarea la standardele Uniunii Europene, investiții în prelucrarea și comercializarea produselor agricole, pregătirea implementării măsurilor ce țin de ecologie în agricultură, îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii agricole, precum și servicii de consultanță și instruire.

Ca și în anii precedenți, se așteaptă circa 4 mii de cereri. „Anul acesta subvențiile vor fi alocate în special pentru dezvoltarea rurală și a infrastructurii. O sumă destul de mare va fi alocată sectorului de zootehnie și, respectiv, pentru măsurile tradiționale”, a precizat ministrul de ramură, Eduard Grama.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va recepționa dosarele până pe 31 octombrie anul curent. Potrivit lui Nicolae Ciubuc, directorului interimar AIPA, termenul de efectuare a verificărilor preliminare nu va depăși 10 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererii de sprijin în registrul de intrări.

Dosarul pentru obținerea subvențiilor trebuie să conțină o cerere-tip, copia de pe certificatul de înregistrare, planul de afaceri pentru cel puțin cinci ani, certificatul care confirmă că fermierul nu are datorii față de bugetul de stat și local etc. Mărimea fondului de subvenții, în acest an este de 900 de milioane de lei, dar aproape jumătate din bani vor acoperi restanțele din  anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău