Fermierii continuă și astăzi protestele antiguvernamentale

  • 16 August 2020 09:41
Fermierii continuă și astăzi protestele antiguvernamentale

Producătorii agricoli continuă și astăzi, duminică 16 august, protestele antiguvernamentale.

După ce sâmbătă au avut o întrevedere cu premierul Ion Chicu, un comunicat al Guvernului informa că  părțile au ajuns la consens pe mai multe acțiuni ce pot fi întreprinse pentru susținerea agricultorilor, printre care diminuarea problemelor fiscale, ceea ce ar putea crea condiții pentru majorarea compensației financiare la hectar.

Pe de altă parte, fermierii au anunțat că nu s-a ajuns la un numitor comun pe cele mai importante revendicări – despăgubirile pentru pierderile cauzate de secetă, și că vor continua protestul.

După discuțiile dintre fermieri și guvernanți, și deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului, a anunțat că protestul va continua duminică și a îndemnat populația să-i susțină pe fermieri: „Mâine la ora 10.00 în calitate de cetățeni, fără lozinci și speculații politice, să fim cu toții alături de fermieri la Gara de Sud! Venim cu apă, alimente, cu puținul pe care putem să ni-l permitem, chiar și bani pentru motorină etc. - fermierii nu vor pleca de aici până când toate promisiunile pe care le-am obținut azi cu mult greu de la guvernare vor fi îndeplinite! Să-i susținem cu toții, ei ne asigură pâinea cea de toate zilele!”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău