Federica Mogherini: Uniunea Europeană va susține noul guvern ucrainean

  • 14 Aprilie 2016 18:26
Federica Mogherini: Uniunea Europeană va susține noul guvern ucrainean

Șeful diplomației europene, Federica Mogherini, a promis joi, 14 aprilie, că UE va susține noul guvern ucrainean și a îndemnat Kievul să pună în aplicare 'reforme fundamentale'.

Declarația a fost făcută după numirea lui Volodimir Groisman în funcția de premier, informează Agerpres.

'Ne bucurăm să cooperăm cu noul guvern, pentru a construi o Ucraină mai puternică, pe baza reformelor fundamentale și a unei guvernări transparente', au subliniat Mogherini și comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate, Johannes Hahn, într-un comunicat comun.

Cei doi lideri europeni 'și-au exprimat speranța că numirea unui guvern va impulsiona o nouă dinamică în punerea în aplicare a acordului de la Minsk', menitsă reglementeze conflictul din estul țării, dintre Kiev și separatiștii proruși'.

VolodimirGroisman, președintele parlamentului a fost numit astăzi premier, pentru a pune capăt crizei politice din Ucraina și a debloca ajutorul occidental pentru această țară, afectată de un conflict armat și de o gravă recesiune. El l-a înlocuit pe Arseni Iațeniuk, criticat pentru lentoarea reformelor și scandalurile de corupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău