Favoritul la postul de premier al Marii Britanii, luat la întrebări după ce a fost vizitat de poliție

  • 22 Iunie 2019 17:34
Favoritul la postul de premier al  Marii Britanii, luat la întrebări după ce a fost vizitat de poliție

Boris Johnson, promotor al ieșirii Marii Britanii din UE considerat favorit să devină prim-ministru, este vizat de o serie de întrebări după ce presa a relatat că poliția a fost chemată la reședința sa din cauza unei dispute aprige cu partenera, situația riscând să îi afecteze ambițiile politice.

Cotidianul The Guardian a dezvăluit că poliția a fost chemată la reședința lui Boris Johnson și a prietenei sale, Carrie Symonds, după ce un vecin a auzit o dispută vehementă. "Persoana care a sunat era preocupată de situația vecinei. Agenții au discutat cu toți locatarii apartamentului, care erau în siguranță și în stare bună", a transmis Poliția, potrivit Reuters.

Nici Boris Johnson, nici Carrie Symonds nu au făcut comentarii pe această temă, însă scandalul a generat o serie de întrebări referitoare la viața personală a politicianului considerat favorit să devină prim-ministru al Marii Britanii după demisia Theresei May.

Fostul procuror general Dominic Grieve a declarat pentru BBC că nu este în poziția de a comenta astfel de situații, însă a subliniat că lucrurile de acest tip sunt relevante la nivel politic. "Sunt relevante și trebuie să fie relevante, dar trebuie să fim atenți ce aspecte ale caracterului contează cu adevărat. Sigur că încrederea și sinceritatea sunt lucruri importante", a argumentat Grieve.

"Ambiția lui Boris Johnson de a deveni premier al Marii Britanii este afectată de cearta cu partenera sa, care a adus poliția la reședința din Londra", comentează agenția de presă Bloomberg.

Tim Sinclair, un politician conservator, a exprimat speranța că incidentul va fi dat uitării. "Nu cred că incidentul va fi bun pentru Boris Johnson, în mod clar nu l-ar fi vrut. Cu toate acestea, în mod ironic, în pofida contextului, Boris Johnson este perceput ca fiind apropiat de oameni tocmai pentru că vorbește normal, își spune punctele de vedere, face lucruri și se comportă în moduri la care oamenii normali se uită", a apreciat Sinclair.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău