Fără Plahotniuc, PDM încă nu-și poate alege noua conducere. Congresul a fost AMÂNAT

  • 20 Iulie 2019 14:27
Fără Plahotniuc, PDM încă nu-și poate alege noua conducere. Congresul a fost AMÂNAT

Consiliul Politic Național al PDM a decis astăzi amânarea congresului extraordinar al formațiunii, la care urma să fie aleasă și conducerea partidului, pentru 7 septembrie. Motivul, potrivit unui comunicat de presă, ține de „necesitatea reorganizării și modernizării mai profunde a partidului”.

„Membrii CPN au decis amânarea convocării congresului pentru data de 7 septembrie și au mandatat Biroul Permanent pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare a Partidului Democrat”, se arată în comunicat.

De asemenea, Biroul Permanent al PDM a fost împuternicit să pregătească formațiunea pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral.

Totodată, PDM critică alianța majoritară din Parlament pentru că „este preocupată de subordonarea politică a instituțiilor care trebuie să fie independente, de acțiuni cu caracter populist și nu au făcut nimic concret pentru cetățeni”.

Amintim că după ce a pierdut guvernarea la începutul lunii iunie, fostul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova, apoi a demisionat.

Ulterior și vicepreședinții PDM au demisionat și a fost anunțat că noua conducere a Partidului Democrat, aflat în diferite formule la guvernare din 2009, va fi aleasă la congresul care fusese anunțat pentru 27 iulie. Zilele trecute președintele fracțiunii parlamentare a PDM, fostul premier și prim-vicepreședinte al partidului, Pavel Filip, a demisionat, fiind înlocuit cu unul din fondatorii și primul președinte al PDM, Dumitru Diacov.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău