Familiile defavorizate din Chișinău pot beneficia de compensații la plata agentului termic

  • 27 Noiembrie 2017 17:59
Familiile defavorizate din Chișinău pot beneficia de compensații la plata agentului termic

Primăria Chișinău îndeamnă în continuare familiile defavorizate din municipiu să depună dosarele pentru a beneficia de compensații la plata agentului termic, pe durata sezonului de încălzire 2017-2018.

Astfel, familiile cu un venit global de până la 3000 lei lunar, beneficiari de compensații în sezonul rece anterior, sunt chemați să-și reînnoiască cererile pentru sezonul termic 2017-2018, prin care informează că situația materială a familiei nu s-a îmbunătățit.

Solicitări pentru ajutoare pot face și alte familii din Chișinău și din suburbii, cu venituri mici, care n-au beneficiat anterior de compensații, dar care au un venit global de 3000 lei lunar. Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire.

Cererile pentru compensații sunt depuse la următoarele subdiviziuni:

- Întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) nr. 1 - 23, pentru cetățenii care locuiesc în sectoarele Botanica, Centru, Râșcani și Buiucani;

- Pretura sectorului Ciocana, prin intermediul gestionarilor fondului locativ, de la cetățenii care locuiesc în sectorul respectiv;

- Primăriile localităților suburbane pentru locuitorii din orașele, comunele și satele din componența municipiului Chișinău.

Până la data de 27.11.2017, au fost depuse 20 797 dosare, dintre care 19 516 -cereri de reconfirmare și 1 281 cereri noi.

Amintim că în sezonul de încălzire 2016-2017, circa 39 mii de familii au beneficiat de compensații la plata agentului termic, pentru care din bugetul municipal s-au achitat peste 94 milioane lei.

E de menționat că familiile defavorizate, de rând cu solicitarea de ajutor la plata agentului termic pot cere, de asemenea, compensarea diferenței în urma majorării tarifului pentru transportarea deșeurilor menajere solide, precum și pentru plata volumului de apă suplimentar calculat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
4,96
Câțiva nori
Umiditate:83 %
Vint:0,45 m/s
Tue
7
Wed
7
Thu
6
Fri
4
Sat
6
Arhivă Radio Chișinău