Familia Diminescu | Angela Brașoveanu: Rețetele de bucate moldovenești, până la perioada sovietică, conțineau ulei de măsline, păstăi de vanilie și coajă de portocală

  • 26 Septembrie 2018 12:46
0%

Librăria din Centru, lansează joi, 27 septembrie, la ora 18.15, primul volum ai culegerii de rețete tradiționale, „Oameni, locuri, bucătărie și vin. Alese din Moldova”.

Angela Brașoveanu, autoarea volumului, spune că această culegere cuprinde peste 200 de rețete și o colecție de fotografii, locuri și oameni surprinse de fotograful Roman Rybaleov. 

„Bucătăria țărănească este înțeleaptă și rațională. Fiecare zonă din R.Moldova și-a adaptat retetele și preferințele culinare conform împrejurimilor în care își au habiatatul. La Sud se manâncă mai mult carne de oaie, găini, pește, iar bucătăria este semănătoare celei din Dobrogea. La Nord, preferințele înclină mai mult spre mâncăruri grase și consistente, acolo găsim mai multe rețete „boierești”, care seamană cu bucătăria bucovineană, iar la Centru predomină bucatele mai vegetale din ierburi, legume, ciuperci”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
24 °C
cer senin
Umiditate:47 %
Vint:0,5 m/s
Tue
23 °C
Wed
24 °C
Thu
27 °C
Fri
28 °C
Sat
25 °C

Curs oficial BNM 19 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4404 -0.0742
USD 17.5494 0.0530
RON 4.1118 -0.0195
UAH 0.6979 0.0042
RUB 0.2654 0.0019
Arhivă Radio Chișinău