FAKE NEWS | O pseudo-investigație despre „jaful secolului”, atribuită unei publicației ucrainene, va fi difuzată la TV

  • 15 Februarie 2018 18:09
FAKE NEWS | O pseudo-investigație despre „jaful secolului”, atribuită unei publicației ucrainene, va fi difuzată la TV

Publicația ucraineană „Evropeiska Pravda” declară oficial că nu a realizat nicio o investigație despre „jaful secolului” din Republica Moldova, material jurnalistic pe care unul dintre posturile TV de la Chișinău anunța că ar urma să fie difuzat astăzi, 15 februarie.

Reacția redacției ucrainene vine după ce postul TVC21 a făcut promo pentru o „investigație” cu privire la furtul unui miliard de dolari din circuitul bancar al Republicii Moldova, care ar fi fost realizată de jurnaliștii de la Kiev.

În declarația postată pe site-ul publicației Evropeiska Pravda se arată că există toate motivele pentru a presupune că reputația publicației va folosită „pentru a legaliza „ancheta” falsă, realizată în interesul actualei conduceri de la Chișinău, pe care acest canal TV o apără sistematic”.

La cererea redacției ucrainene, TVC21 a șters de pe pagina sa de Facebook anunțul cu privire la difuzarea așa-zisei investigației și a promis că nu va utiliza denumirea publicației Evropeiska Pravda cu această ocazie.

„Este interesant faptul că redacția postului TV nu este îngrijorată că este vorba despre un material video al unei instituții media false și nici de modul straniu în care a fost publicată această anchetă.  În pofida acestor argumente, postul TV intenționează să pună pe post materialul în seara de 15 februarie”, se mai arată în declarația portalului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău