Facebook lanseaza un set de masuri pentru intarirea relatiei cu presa

  • 12 Ianuarie 2017 08:43
Facebook lanseaza un set de masuri pentru intarirea relatiei cu presa

Facebook a anunțat, miercuri, un așa-numit "Proiect Facebook pentru Jurnalism", ce constă într-un pachet de măsuri menite să întărească relațiile dintre rețeaua socială și presă, pachet ce vizează colaborarea pentru dezvoltarea de produse, noi modalități prin care editorii de presă pot să atragă venituri, dar și training pentru redacții și consumatorii de știri.

Anunțul vine după intensificarea dezbaterilor privind rolul Facebook în distribuția informației, precizează The Guardian, citat de Hotnews.ro

În ultimele luni, rețeaua socială a fost ținta criticilor pentru modul cum a permis răspândirea de informații false pe parcursul campaniei electorale din SUA, stârnind totodată obiecții în rândul industriei media pentru că, alături de Google, atrage majoritatea covârșitoare a banilor de publicitate online, într-o vreme când redacțiile sunt în continuare forțate să-și diminueze costurile și să dea afară jurnaliști, notează The Guardian.

Sursa citată arată că multe dintre măsurile incluse în noul Proiect pentru Jurnalism au fost anunțate deja de mai multă vreme, dar acum sunt adunate într-un pachet unitar. Astfel, compania urmărește să își întărească angajamentul de sprijin pentru conținutul oferit de presă.

Multe redacții mari discută deja cu o echipă a Facebook dedicată parteneriatelor cu presă, dar de acum vor avea acces la specialiștii companiei pentru a dezvolta noi produse împreună.

Printre exemplele oferite: o nouă modalitate de a prezența pachete de materiale jurnalistice pe Facebook, așa-numitele "colecții"; noi formate de reclamă; un instrument ce permite cititorilor să se aboneze direct din Facebook la publicațiile care îi interesează.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău