Mihai Ciocan:Doar o anchetă epidemiologică riguroasă poate clarifica cauza infectării medicilor români care au activat timp de două săptămâni în spitalele din R.Moldova

  • 22 Mai 12:19
Mihai Ciocan:Doar o anchetă epidemiologică riguroasă poate clarifica cauza infectării medicilor români care au activat timp de două săptămâni în spitalele din R.Moldova

Doar o anchetă epidemiologică riguroasă poate clarifica cauza infectării medicilor români care au activat timp de două săptămâni în instituțiile medicale din Republica Moldova, susține directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocan, care a precizat că prima persoană diagnosticată cu COVID-19 nu a activat în secțiile unde erau spitalizați pacienții infectați, aceasta având funcția de coordonator al celor trei echipe de medici români.

Totodată, el a menționat că din acei doctori care au lucrat în Departamentul de Terapie Intensivă și Reanimare COVID, din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, niciunul nu a fost contaminat. 

Primul caz care a fost depistat este o persoană, medic-coordonator care nu a lucrat în interiorul secțiilor de tratament COVID. Această persoană, care prima a fost depistată, a fost persoana care a avut funcția de coordonare dintre toate echipele care au venit în Republica Moldova. Evident, contactul dumnealui cu persoane asimptomatice, cu persoane purtătoare a fost mai mare și, probabil, asta a și fost sursa de infectare,  a declarat Mihai Ciocan.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, și-a exprimat, la rândul ei, regretul în  legătură cu cazurile de infecție a medicilor români.

Noi ne exprimăm regretul și suntem solidari și suntem alături de lucrătorii medicali din România care în aceste momente grele au fost alături de cetățenii Republicii Moldova și au fost alături de sistemul medical.

Amintim că șapte persoane din echipa medicală din România venită în Republica Moldova pentru a ajuta în lupta cu COVID-19 au fost diagnosticate cu noul tip de coronavirus. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,6 m/s
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
21
Sat
21

Curs oficial BNM 02 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4695 -0.1356
USD 17.5346 -0.0776
RON 4.0190 -0.0275
UAH 0.6542 -0.0015
RUB 0.2518 0.0023
Arhivă Radio Chișinău