Ex-premierul Pavel Filip a comentat decizia Guvernului de a aviza negativ la proiectul privind alocațiile sociale de 600 de lei

  • 07 August 2019 15:42
Ex-premierul Pavel Filip a comentat decizia Guvernului de a aviza negativ la proiectul privind alocațiile sociale de 600 de lei

Ex-premierul Pavel Filip susține că inițiativa privind alocarea a 600 de lei pensionarilor și benefeciarilor de prestații sociale este una apreciată de oameni și pentru aceasta sunt bani în buget.

„Cred că noua guvernare greșește când anulează exact proiectele care au fost apreciate de oameni. Totuși, se pare că sunt mai mult (pre)ocupați de “partajări de funcții, ministere, concursuri, comisii parlamentare, acuma mai recent, ambasadori” decât de nivelul de trai al cetățenilor noștri”, a afirmat Pavel Filip. 

Guvernul a avizat astăzi negativ un proiect de lege elaborat de deputați ai Partidului Democrat care prevede alocarea de două ori pe an a unui suport de 600 de lei beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, al căror cuantum nu depășește 2000 lei.

Guvernul și-a motivat decizia prin faptul că această inițiativă ar necesita alocarea a 740 de milioane de lei, bani care nu au fost prevăzuți în bugetul de stat.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău