Expoziție dedicată scriitorului Andrei Vartic

  • 23 Octombrie 2013 10:40
Expoziție dedicată scriitorului Andrei Vartic

O expoziție de cărți și fotografii ce surprind momente din viața scriitorului, publicistului, regizorului și fostului deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, Andrei Vartic, a fost vernisată, marți, 22 octombrie, la Biblioteca Națională din Chiș

Expoziția are loc în contextul evenimentelor dedicate zilei de naștere a omului de cultură basarabean, decedat în urmă cu patru ani și care zilele acestea ar fi împlinit 65 de ani. 

Un bun creștin, un om binecuvântat, promotorul mișcării naționale din Basarabia, clopot de trezire, sufletist, un om integru, neobișnuit. Așa l-au caracterizat la vernisarea expoziției, prietenii și cei care au avut ocazia să-l cunoască pe marele om de cultură basarabean Andrei Vartic. 

Andrei Vartic a fost un aprig luptător pentru dreptate, un om curajos care nu putea să tolereze minciuna și trădarea a menționat Nina Vartic, soția omului de cultură.

Autor a peste 20 de cărți, regizor de teatru și film, unul dintre inițiatorii Mișcării de eliberare națională din Basarabia de la sfârșitul anilor 80 ai secolului trecut, Andrei Vartic s-a stins din viață la 2 iunie 2009 din cauza unei afecțiuni ale ficatului. Expoziția de fotografii și cărți scrise de către și despre Andrei Vartic va fi deschisa la Biblioteca Națională timp de o lună.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:0 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău