Expoziția „Republica Moldova prezintă”, la Iași. Reprezentant al Primăriei Iași: „Încercăm să sprijinim producătorii din Republica Moldova să intre pe piața ieșeană și europeană”

  • 26 Septembrie 13:12
Expoziția „Republica Moldova prezintă”, la Iași. Reprezentant al Primăriei Iași: „Încercăm să sprijinim producătorii din Republica Moldova să intre pe piața ieșeană și europeană”

O expoziție la care vor participa exclusiv agenți economici din Republica Moldova, va avea loc la Iași, în România. Expoziția se va desfășura în perioada 8 și 10 noiembrie a.c.

Organizatorii acestei expoziții, cu genericul „Republica Moldova prezintă”, sunt Camera de Comerț și Industrie de la Chișinău, Primăria Municipiului Iași și Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Începând cu ziua de astăzi, producătorii locali se pot înscrie pentru a participa la eveniment.

Potrivit  președintelui Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, scopul expoziției este de a oferi agenților economici din Republica Moldova o platformă pentru a-și promova produsele și serviciile pe piața românească și europeană. Inaugurată în 2016, expoziția a reunit, de-a lungul anilor, numeroase companii din diverse domenii, facilitând parteneriate de afaceri valoroase, a menționat, Sergiu Harea.

„Pe parcursul anilor, cu excepția anilor de pandemie, am reușit să participăm cu 5 ediții cu standuri colective a companiilor din Republica Moldova. În total, la aceste expoziții au participat în jur de 380 de companii autohtone din diferite ramuri ale economiei naționale. Mulți din ei, ca urmare a participării la aceste expoziții, au găsit parteneri, au deschis afaceri, dar și întreprinderi mixte cu parteneri din județul Iași. Mai mult ca atât, făcând cunoscut cele mai bune produse din țara noastră în această regiune”, a spus Sergiu Harea.

La rândul său, reprezentantul Primăriei Iași, Doru Mocanu, a subliniat importanța acestei inițiative pentru relațiile economice dintre cele două state.

Este o modalitate prin care și noi, ca primărie, încercăm să sprijinim producătorii din Republica Moldova să intre pe piața ieșeană și, de ce nu, de aici, pe piața europeană. Sprijinul nostru este minor în comparație cu potențialul de dezvoltare pe care îl au aceste relații. Sunt convins că și această ediție va fi una de succes. Sunt convins că la standuri vor fi producători de calitate, care vor duce, vor promova calitatea și prețul foarte bun al produselor din Republica Moldova”.

Depunerea dosarelor de înscriere la expoziție se poate face până la 15 octombrie prin formular online sau cu prezență fizică la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
23,24
Nori împrăștiați
Umiditate:64 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
22
Sun
18
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău