Explozii puternice la două aerodromuri folosite de bombardierele strategice rusești, la sute de kilometri de granița cu Ucraina

  • 05 Decembrie 2022 12:37
Explozii puternice la două aerodromuri folosite de bombardierele strategice rusești, la sute de kilometri de granița cu Ucraina

Două explozii puternice au avut loc în cursul nopții de duminică înspre luni pe aerodromuri diferite din Rusia, ambele fiind folosite de Forțele Aeriene ale Moscovei ca baze pentru unitățile sale de bombardiere strategice, scrie hotnews.ro.

Una dintre explozii a fost anunțată de agenția de stat TASS, aceasta afirmând că 3 persoane și-au pierdut viața și că alte cinci au fost rănite, două dintre ele fiind internate în spital în stare gravă, în urma deflagrației.

Această primă explozie a avut loc la aeroportul militar Dyagilevo de lângă orașul Reazan, aflat la aproximativ 185 de kilometri sud-est de Moscova.

„Am primit cinci victime după explozia de pe aerodromul de lângă Reazan”, au declarat luni serviciile de urgență pentru TASS.

Presa rusă scrie că un camion cu combustibil a luat foc și a explodat la aerodrom, cauzele incendiului fiind deocamdată necunoscute. Alte ziare rusești, precum cotidianul financiar Kommersant, vorbesc de 6 persoane rănite.

Aerodromul Dyagilevo, situat la aproximativ 4 kilometri de orașul Reazan, este folosit de aviația militară rusă pentru antrenarea forțelor sale de bombardiere strategice.

Această bază aeriană militară a Rusiei se află la 450 de kilometri de granița cu Ucraina.

Explozie puternică la aerodromul folosit de bombardierele Tu-160

O a doua explozie, care deocamdată nu pare să fi fost anunțată de presa de stat rusă, a avut loc la baza aeriană Engels de lângă orașul Saratov aflat în sudul Rusiei.

O înregistrare video cu această explozie a apărut însă pe rețelele de socializare, unii observatori ai războiului din Ucraina vorbind de un atac cu dronă sau cu rachetă. Aceste informații ar trebui privite cu circumspecție însă, nefiind clar cum un asemenea atac ar putea avea loc pe teritoriul Rusiei.

Baza aeriană Engels este una dintre cele mai mari din Rusia, fiind singura folosită de către bombardierele strategice Tu-160, având o pistă cu o lungime de 3.500 metri.

Deși Kievul nu a revendicat în niciun fel aceste explozii, Anton Gherașenko, un consilier al ministrului ucrainean de Interne Denis Monastîrski, afirmă că baza aeriană Engels este una dintre cele folosite de forțele rusești în atacurile lor cu rachete împotriva obiectivelor civile din Ucraina.

Baza, unul dintre cele mai cunoscute canale de știri din Rusia, scrie că o aeronavă necunoscută s-a prăbușit pe pista aerodromului în această dimineață, două bombardiere Tu-95 fiind avariate în urma exploziei.

Potrivit aceleiași surse citate de Meduza, doi militari au fost internați în spital.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău