Explozii în Odesa, la o zi de la încheierea acordului dintre Kiev și Moscova. „Acești ticăloși semnează contracte cu o mână și direcționează rachete cu cealaltă”

  • 23 Iulie 2022 14:47
Explozii în Odesa, la o zi de la încheierea acordului dintre Kiev și Moscova. „Acești ticăloși semnează contracte cu o mână și direcționează rachete cu cealaltă”

Mai multe explozii au zguduit Odesa, un port cheie al Ucrainei, la doar o zi după ce Kievul și Moscova au ajuns la un acord de referință pentru a permite reluarea exporturilor de cereale.

Reprezentantul regiunii Odesa, Sergii Bratciuk, a declarat că Rusia a țintit portul cu rachete de croazieră Kalibr, potrivit AFP. În conformitate cu termenii acordului de vineri, 22 iulie, Rusia s-a angajat să nu vizeze porturile în timp ce transporturile de cereale sunt în tranzit.

ONU a descris acordul drept „o rază de speranță” după luni de conflict.

Oleksii Honcearenko, un deputat local, a scris pe Telegram că au avut loc șase explozii în oraș și că portul a luat foc după atac. El a adăugat că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât alte câteva rachete.

„Acești ticăloși semnează contracte cu o mână și direcționează rachete cu cealaltă”, a scris el, potrivit BBC. „Așadar, avem nevoie de avioane și trebuie să scufundăm întreaga flotă de la Marea Neagră a Federației Ruse. Acesta va fi cel mai bun aranjament pentru exportul de cereale”.

Patrick Reevell, corespondent ABC News la Moscova, a scris pe Twitter, de asemenea, că în dimineața zilei de sâmbătă s-au auzit mai multe explozii în oraș, sirenele antiaeriene au fost activate și avioane de luptă zburau pe deasupra.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău