Explozie în Atena, lângă un tribunal

  • 22 Decembrie 2017 13:07
Explozie în Atena, lângă un tribunal

O bombă artizanală a explodat lângă un tribunal din Atena în dimineața zilei de vineri, avariind fațada și spărgând geamurile clădirii, a anunțat poliția elenă.

Asupra ofițerului care asigura paza clădirii Curții de Apel din Atena au fost trase mai multe focuri de armă, a declarat la televiziunea de stat Stavros Kontonis, ministrul grec al justiției. Ministerul Justiției a suspendat ședințele de pe ordinea de zi a tribunalului.

Nu au fost raportate victime în urma producerii acestui incident. Potrivit unui oficial elen, două organizații de presă din Grecia au primit avertismente telefonice la ora 2:50 a.m. (00:50 GMT) înainte producerii exploziei. Ofițerii de poliție, care au sigilat imediat zona producerii exploziei, au depistat ulterior, în afara clădirii, o geantă ce conținea o bombă artizanală.

Poliția analizează imaginile video surprinse de camerele de supraveghere și informațiile potrivit cărora două persoane ar fi părăsit zona cu ajutorul unei dubițe. În Grecia, stat cu un lung istoric în privința violențelor politice, au loc în mod frecvent atacuri de mică intensitate asupra clădirilor guvernamentale sau de afaceri, poliției sau asupra politicienilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău