Explozie de cazuri de Covid la Moscova: „S-au triplat, este o dinamică imensă”

  • 18 Iunie 2021 08:55
Explozie de cazuri de Covid la Moscova: „S-au triplat, este o dinamică imensă”

Capitala rusă suspectează apariția unor „noi variante” ale coronavirusului, a declarat joi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pentru a explica explozia cazurilor de Covid din ultimele zile. De la 3.000 de cazuri depistate zilnic, Moscova ar putea ajunge vineri la 9.000 de cazuri, susține oficialul, potrivit Digi24.ro.

„Cel mai probabil, ne confruntăm cu variante noi, mai agresive și cu răspândire mai rapidă”, a afirmat Serghei Sobianin, în cursul unei reuniuni prin videoconferință cu responsabili guvernamentali responsabili cu lupta împotriva COVID.

El a menționat că, la Moscova, cazurile depistate zilnic au crescut în câteva zile de la 3.000 la 7.000 și „mâine (vineri), potrivit datelor preliminare, numărul ar putea fi mai mare de 9.000”.

„Este triplu, este o dinamică imensă pe care nu am observat-o în valurile anterioare”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Moscova obligă toți locuitorii care lucrează direct cu publicul să se vaccineze anti-Covid

Sobianin a decretat miercuri vaccinarea obligatorie a tuturor angajaților din sectorul serviciilor. Aproximativ 60% dintre ei, adică două milioane de persoane, trebuie să fie vaccinați până la 15 august.

Din decembrie 2020, doar 19 milioane de ruși, din 146 de milioane de locuitori, au primit cel puțin o doză de vaccin, conform recensământului site-ului Gogov, care colectează date din regiuni și mass-media, în lipsa unor statistici naționale oficiale.

La Moscova, 1,8 milioane de persoane au primit cel puțin o injecție, dintre cele aproximativ 13 milioane de locuitori înregistrați oficial.

În schimb, de aproape un an, aparatul de stat și mass-media publice insistă pe buna gestionare a crizei sanitare și eficiența Sputnik V, un vaccin dezvoltat de Rusia și disponibil de mai bine de șase luni.

Rusia a devenit joi, 17 iunie, cea mai afectată țară europeană de la începutul pandemiei, înaintea Regatului Unit, cu 127.992 de decese înregistrate de guvern.

Sursa: DIGI22

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău