EXPERȚI: Igor Dodon are o atitudine inadecvată față de mass-media și califică orice critică drept fake-news

  • 15 Mai 13:01
EXPERȚI: Igor Dodon are o atitudine inadecvată față de mass-media și califică orice critică drept fake-news

Președintele Igor Dodon încurajează politicienii să ia exemplu de la el și să atace presa în judecată. Experții condamnă această atitudine față de mass-media, considerând-o inadecvată.

Igor Dodon a acționat în judecată Ziarul de Gardă care a publicat o investigație privind vacanțele de lux ale familiei sale.

La emisiunea „președintele răspunde”, el a declarat că în ultimul timp a făcut zeci de adresări în judecată împotriva celor care au distribuit falsuri despre el. În acest context, Igor Dodon a îndemnat politicienii să atace presa în judecată dacă distribuie falsuri.

 „Încurajez toți politicienii care văd că presa promovează fake-newsuri să se adreseze în instanța de judecată”

Expertul de la Asociația Promo-Lex, Pavel Postică este de părere că un șef de stat ar trebui să încurajeze cetățenii să se informeze din mai multe surse. În același timp, el menționează că oricine se poate adresa în instanță dacă cred că i-au fost lezate drepturile.

Pe de altă parte, directorul executiv al Asociației Presei Independente, Petru Macovei condamnă îndemnul lansat de Igor Dodon, considerându-l drept o atitudine inadecvată față de mass-media și un gest „absolut incalificabil”.

„Este absolut incalificabil ceea ce face Igor Dodon acuma - să pună în același coș presa de calitate și presa de fake-news. Faptul că presa critică politicienii și guvernarea nu înseamnă fake-news. Iar faptul că Dodon din start califică orice critică drept fake-news, asta este descalificant în raport cu acest politician.”

Igor Dodon a intentat un proces împotriva Ziarului de Gardă în urma unei investigații în care au fost publicate poze din vacanțele lui Igor Dodon și familia sa în destinații exotice, în perioada în care era deputat în Parlamentul R. Moldova. Prima ședință de judecată a fost stabilită pe 19 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
33
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Fri
26
Sat
26
Sun
25
Mon
25
Tue
26

Curs oficial BNM 02 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2517 -0.0327
USD 17.1821 -0.0223
RON 3.9811 -0.0021
UAH 0.6426 -0.0021
RUB 0.2417 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău