Expertă în sănătate: Dacă totul e așa de bine, de ce prelungiți starea de urgență?

  • 11 Iulie 2020 09:11
Expertă în sănătate: Dacă totul e așa de bine, de ce prelungiți starea de urgență?

Fosta ministră a sănătății Ala Nemerenco se întreabă de ce guvernanții au prelungit starea de urgență în sănătate publică până la sfârșitul lunii iulie dacă situația este atât de bună în Rep. Moldova după cum o descriu autoritățile.

Încă o întrebare la guvernanți - dacă totul e atât de bine în republica asta mică, de ce prelungiți starea de urgentă până la 31 Iulie? Ori recunoașteți onest că situația nu e nici pe departe bună, cum vă străduiți din puteri să demonstrați, ori dacă e bine, și noi suntem orbii care nu vedem, nu mai prelungiți urgența”, a scris experta în sănătate pe Facebook.

În același context, Ala Nemerenco se mai întreabă de ce Italia a impus din data de 9 iulie interdicție pentru cetățenii care vin din Rep. Moldova, dacă la noi totul este perfect precum spun cei de la putere. Experta vorbește în acest sens de o ”listă a rușinii” deoarece din aproape 200 de state din lume doar 10 țări, inclusiv Rep. Moldova”, au fost trecute pe lista cu interdicții.   

”... de ce Italia a pus ieri interdicție de a primi persoane care vin sau tranzitează 10 țări în ultimele 14 zile, inclusiv Moldova? Armenia, Bahrein, Bangladeș, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană. Deci numai 10 țări su interdicție dintr-o lista de 195 de țări ale lumii. Și Moldova printre ele. Cu tot cu paradisul său”.

Ce căutăm noi în lista rușinii și de ce Italia nu vrea să accepte că Moldova e țara paradisului la capitolul COVID? Fiindcă nu pot anula sacrificiile făcute de italieni în aceste luni - așa a declarat ministrul italian al sănătății. Și punctum. Și stați voi în paradisul vostru în continuare”, a mai scris fosta ministră din Guvernul Sandu...

Amintim că președintele Igor Dodon a lăudat vineri, 10 iulie, modul în care gestionează criza pandemică și a anunțat că o va decora pe ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu cu  Ordinul ”Gloria Muncii”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău