Expert, despre campania electorală pentru alegerile locale: Faptul că doi din principalii trei favoriți se află la guvernare a făcut această campanie mult mai liniștită

  • 14 Octombrie 2019 14:14
Expert, despre campania electorală pentru alegerile locale: Faptul că doi din principalii trei favoriți se află la guvernare a făcut această campanie mult mai liniștită

Campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie este mai calmă decât precedentele, cu mai puține încălcări, iar concurenții dau dovadă de un comportament mai civilizat, consideră experții solicitați de Radio Chișinău.

Actuala campanie electorală este mai civilizată și mai liniștită decât precedentele, a comentat directorul executiv al Congresului Autorităților Locale, Viorel Furdui. În opinia sa, acest fapt se datorează și schimbării conducerii centrale, dar și a comportamentului candidaților.

„Nu prea saunt acum afișe lipite pe stâlpi, pe garduri și în alte locuri interzise. Sunt locuri special amenajate pentru aceasta. Concurenții mai puțin rup afișele unii altora. De aceea pare mai civilizată și mai liniștită campania electorală”, a afirmat Viorel Furdui.

Analistul politic Ion Tăbârță consideră că actuala campanie electorală este una atipică, în care principalii concurenți sunt candidații puterii, astfel fiind evitate confruntări mari între guvernare și opoziție.

„Anume acest factor că doi din principalii trei favoriți se află la guvernare a făcut această campanie mult mai liniștită și nu mai avem acele abuzuri pe care puterea le folosea împotriva opoziției, utilizând resursele administrative”, a menționat expertul.

Amintim că duminică, 20 octombrie vor avea loc alegeri locale generale, dar și alegeri parlamentare noi în patru circumscripții uninominale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău