Expert: Declarația lui Dodon cu privire la datoria transnistreană ar putea să fie folosită împotriva R.Moldova (Ora de vârf)

  • 19 Ianuarie 2017 17:39
Expert: Declarația lui Dodon cu privire la datoria transnistreană ar putea să fie folosită împotriva R.Moldova (Ora de vârf)

Declarația lui Igor Dodon precum că datoria de 6 miliarde de dolari a regiunii transnistrene față de concernul rus Gazprom este datoria Republicii Moldova, ar putea să fie folosită, în eventualitatea unui proces internațional, împotriva țării noastre, este de părere comentatorul politic Vlad Țurcanu.

El a menționat în cadrul emisiunii ”Ora de vârf” de la Radio Chișinău că punctele de vedere exprimate oficial contează într-un proces. Vlad Țurcanu a atras atenția și asupra faptului că Igor Dodon nu și-a coordonat declarațiile cu Ministerul Afacerilor Externe, fapt ce reprezintă o datorie a președintelui.

„Dacă în cazul opțiunilor strict politice ale lui Igor Dodon privind România, Uniunea Europeană lucrurile pot fi calificate ca fiind interpretabile, în cazul datoriei regiunii transnistrene pentru gazele naturale rusești, el se pare că a procedat categoric împotriva intereselor Republicii Moldova. Rușii se vor prevala de această declarație a lui Igor Dodon. Nu știm când, peste un an, peste 5, peste 10, nu contează. În diplomație lucrurile nu se schimbă peste noapte.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău