Ex-ministru al Sănătății: O nouă situație strigătoare la cer. În timp ce spitalele nu mai au paturi pentru bolnavii de COVID-19, autoritățile reduc valoarea contractelor cu instituțiile medicale publice

  • 30 Noiembrie 2020 15:13
Ex-ministru al Sănătății: O nouă situație strigătoare la cer. În timp ce spitalele nu mai au paturi pentru bolnavii de COVID-19, autoritățile reduc valoarea contractelor cu instituțiile medicale publice

Ex-ministrul Sănătăți, deputatul platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Ruxanda Glavan, a semnalat faptul că autoritățile reduc valoarea contractelor cu instituțiile medicale publice implicate în lupta cu COVID-19.

„O nouă situație strigătoare la cer. În timp ce zilnic auzim că spitalele nu mai au paturi pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19, autoritățile reduc valoarea contractelor cu instituțiile medicale publice, implicate în lupta cu COVID‼️ Am discutat cu câțiva dintre directorii spitalelor publice, care mi-au comunicat îngrijorați și nedumeriți că le-a fost SCĂZUTĂ finanțarea și a fost redusă suma contractului încheiat între CNAM și aceste instituții. Reamintesc, sunt spitale din linia întîi în lupta cu COVID și au cheltuieli mari, inclusiv de personal, care trebuie acoperite!”, a declarat Ruxanda Glavan. 

Ea a prezentat și mai multe exemple în acest sens. 

„Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneagă” - contract redus 17,5 milioane de lei‼️ (linkul acordului adițional nr. 11 din 27.10.2020 publicat pe site-ul CNAM http://map.cnam.md/date/contracte-ims/); Institutul de Medicină Urgentă- contract redus cu 10.8 milioane de lei (acordul adițional nr. 9 din 27.10.2020 îl găsiți pe linkul indicat mai sus); Spitalul Bălți- contract redus cu 2,3 milioane de lei (acordul adițional nr. 8 din 27.10.2020 îl găsiți la linkul indicat mai sus); Spitalul Raional Cahul - contract redus cu 1,2 milioane de lei. Cum se explică asta? Medicii sunt la limita puterilor fizice și la limita răbdării. Oare aceste decizii îi vor motiva să țină în continuare piept Pandemiei? Fiecare leu contează. Nu admiteți ca sistemul de sănătate să intre ireversibil în zona nebuniei!”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

Amintim că premierul Ion Chicu a reiterat astăzi că locuri în spitale pentru bolnavii de COVID-19 practic nu sunt și dacă paturi mai găsim, „medici nu avem de unde să luăm”. 

Autoritățile nu au comentat, deocamdată, declarațiile Ruxandei Glavan. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău