Exit poll: Partidul care câștigă alegerile din Slovacia

  • 01 Martie 2020 13:11
Exit poll: Partidul care câștigă alegerile din Slovacia
Digi24.ro

Partidul de opoziție OLaNO conduce clasamentul alegerilor parlamentare din Slovacia, conform sondaj și rezultatelor parțiale afișate duminică, alegătorii pedepsind conducerea de centru-stânga Smer, care a dominat viața politică a țării de mai bine de un deceniu, relatează Mediafax.

OLaNO, o mișcare politică axată pe combaterea corupției, a luat 23,7% din voturi, după centralizarea rezultatelor dintr-o treime din circumscripții, înaintea Smer, care are 20,6%, potrivit Digi24.ro

Sprijinul pentru OLaNO a crescut de la mai puțin de 6% la sfârșitul anului trecut, concentrând un vot de protest față de corupția la nivel înalt, alimentat și de uciderea lui Jan Kuciak, jurnalist de investigație, în urmă cu doi ani.

Un exit poll pentru Markiza TV a arătat câștiguri și pentru alte partide liberale și conservatoare, care ar oferi OLaNO o poziție puternică pentru a conduce negocierile de formare a unui guvern de centru-dreapta.

Rezultatele parțiale, în principal din zonele rurale, unde Smer este mai puternic, au arătat unii parteneri potențiali ai coaliției aflată la conducere situându-se ușor sub pragul necesar intrării în Parlament.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău