Exerciții ale trupelor ruse staționate ilegal în stânga Nistrului. Un batalion de infanterie moto a efectuat un marș de 50 de kilometri

  • 07 Septembrie 2021 12:35
Exerciții ale trupelor ruse staționate ilegal în stânga Nistrului. Un batalion de infanterie moto a efectuat un marș de 50 de kilometri

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 06.09.2021, un batalion de infanterie moto aparținând Grupării operative de trupe ruse (GOTR) din Regiunea Transnistreană a Republicii Moldova a început efectuarea unei tabere de instrucție.

Sursa citată precizează că după ce au fost alarmați, aproximativ 350 de militari ai grupării au efectuat un marș pe o distanță de 50 de kilometri, cu 30 de unități de tehnică blindată și tehnică auto. În urma sosirii în raionul indicat, militarii au desfășurat tabăra de campanie. Personalul a amenajat tranșee și un parc pentru mașinile de luptă, o cantină, un punct medical și alte obiective necesare pentru asigurarea funcționării unității.

În timpul taberei de instrucție, batalionul de infanterie moto va desfășura o serie de exerciții tactice, precum și activități de protecție de radiații, chimică și biologică. O atenție specială va fi acordată cursurilor din cadrul programului de pregătire militară specială a contingentului rus pentru participarea la misiuni de menținere a păcii.

Ieșirea în teren a batalionului de infanterie moto se desfășoară în poligonul de tragere al GOTR și va dura o săptămână.

Potrivit autorului, este posibil ca ieșirea în teren a batalionului de infanterie moto, care nu se află în misiune, să fie legată de începerea în zilele următoare a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021.

În condițiile în care reprezentanții Ucrainei au anunțat în mai multe rânduri că se tem de declanșarea unei invazii militare ruse pe timpul exercițiului ruso-belarus Vest-2021, în această perioadă, orice mișcare a trupelor rusești din Transnistria merită o atenție sporită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău