Executorii judecătorești vor ridica mașinile declarate în căutare în maximum trei zile

  • 25 Octombrie 2018 11:56
Executorii judecătorești vor ridica mașinile declarate în căutare în maximum trei zile

Executorii judecătorești vor fi obligați prin lege să ridice mijloacele de transport declarate în căutare, în termen de trei zile lucrătoare, de la momentul comunicării reținerii de către organele afacerilor interne.

Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în lectură finală cu votul a 74 de deputați, comunică MOLDPRES.

Potrivit noilor reglementări, autoturismele sunt declarate în căutare de executorul judecătoresc prin emiterea unei încheieri, iar în baza acesteia polițiștii pot depista și reține infractorii. Totodată, executorii judecătorești vor remite imediat în adresa organului afacerilor interne încheierea de ridicare a măsurilor de asigurare a executării.

Noile reglementări mai prevăd că executorul judecătoresc va avea dreptul să solicite și să primească, gratuit pe suport de hârtie și în regim on-line din partea autorităților, informații pentru procedura de executare, doar dacă nu deține acces la sistemul informațional care conțin aceste date.

Potrivit datelor statistice, pe parcursul anului 2017, în temeiul încheierilor judecătorești, Poliția de Frontieră a reținut 1360 de mijloace de transport.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău