Execuție cu TUNURI antiaeriene în Coreea de Nord

  • 28 Februarie 2017 13:33
Execuție cu TUNURI antiaeriene în Coreea de Nord

Cinci înalți oficiali din Coreea de Nord au fost executați cu artilerie antiaeriană pentru că au furnizat informații false ce l-au ”înfuriat” pe liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, potrivit unui agent al serviciilor de informații sud-coreene, citat de The Independent.

Aceste informații au fost oferite de Serviciul Național de Informații din Coreea de Sud, prin intermediul unei scurte ședințe informative, în timp ce Malaysia investighează moartea prin otrăvire a fratelui vitreg al liderului nord-coreean.

Se presupune că Kim Jong-Un a ordonat asasinarea lui Kim Jong-Nam, ce a avut loc la data de 13 februarie, pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur. Potrivit agenției de spionaj sud-coreene, cei cinci oficiali nord-coreeni, ce făceau parte din Departamentul Securității de Stat, au fost executați cu tunuri antiaeriene din cauza unor informații false oferite liderului de la Phenian.

Nu este încă clar ce tip de informații false ar fi oferit și nici modul în care au fost obținute aceste date de către agenția de spionaj a Coreei de Sud.

Kim Won-Hong, șeful Departamentului Securității de Stat al Coreei de Nord, a fost concediat în luna ianuarie, din cauza corupției, abuzului de putere și torturilor comise de agenția sa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău