Ex-directorul executiv al Cambridge Analytica și șeful de campanie pentru Brexit, chemați pentru audieri în Parlamentul Britanic

  • 11 Mai 2018 09:03
Ex-directorul executiv al Cambridge Analytica și șeful de campanie pentru Brexit, chemați pentru audieri în Parlamentul Britanic

Fostul director executiv al Cambridge Analytica și directorul grupului oficial de campanie pentru Brexit au fost convocați pentru audieri în Parlamentul Britanic.

Comisia pentru media a Camerei comunelor, care a lansat o anchetă cu privire la "fake news", și-a extins investigațiile pentru a analiza rolul jucat de compania de consultanță Cambridge Analytica și de Facebook în votul pentru Brexit și în alegerea lui Donald Trump ca președinte al SUA.

Specializată în activități de analiză a datelor, compania Cambridge Analytica este acuzată că, printr-o aplicație de teste psihologice descărcată de circa 300.000 dintre utilizatorii rețelei de socializare Facebook, a recuperat fără consimțământ datele a zeci de milioane de persoane pentru a dezvolta un software care ar permite anticiparea și influențarea votului alegătorilor. La 2 mai, Cambridge Analytica a anunțat că își încetează activitatea și declanșează procedura de faliment.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău