Examinarea celor două dosare penale pe numele ex-deputatului PDM, Constantin Țuțu, bate pasul pe loc

  • 24 Ianuarie 2023 11:16
Examinarea celor două dosare penale pe numele ex-deputatului PDM, Constantin Țuțu, bate pasul pe loc

Două din dosarele penale în care fostul deputat democrat Constantin Țuțu este învinuit de îmbogățire ilicită și trafic de influență ar putea fi comasate în unul singur. Magistratul Petru Păun de la Judecătoria Chișinău, în gestiunea căruia se află dosarul pentru îmbogățire ilicită, a dat luni curs demersului avocaților privind comasarea celor două dosare, scrie anticoruptie.md.

Următoarea decizie privind comasarea dosarelor Țuțu urmează să fie luată de magistrata Valentina Garabagiu, în gestiunea căreea se află dosarul privind traficul de influență. Ședința de judecată a fost programată pentru data de 2 februarie, iar examinarea dosarului pentru trafic de influență urmează să înceapă de la zero, după ce magistratul Ion Morozan a plecat la pensie.

Examinarea celor două dosare penale pe numele ex-deputatului PDM bate pasul pe loc în Judecătoria Chișinău. La doi ani și jumătate de la începutul examinării, cele două dosare se află la etapa ședinței preliminare.

Prima ședință de judecată în dosarul în care Constantin Țuțu este învinuit de trafic de influență a fost programată pentru data de 2 iunie 2020, însă a fost amânată. De atunci, președintele completului de judecată, Ion Morozan, a programat peste 40 de ședințe, dar nu s-a reușit să se avanzeze aproape de loc în examinarea cauzei.

Din agenda ședințelor de judecată în dosarul respectiv, reiese că majoritatea amânărilor au avut loc la solicitarea apărătorilor și inculpatului sau din cauza pandemiei de Covid-19. La puținele ședințe când reușeau să se adune toate părțile se examina prelungirea controlului judiciar în privința inculpatului, eliberarea acordului privind plecarea acestuia peste hotare sau cererile de recuzare a judecătorului.

Citiți continuarea aici

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău