Evenimentul „Viitorul Moldovei și Ucrainei în UE”, organizat la Bruxelles. Cristina Gherasimov: Printr-un efort comun vom reuși să aducem Republica Moldova și Ucraina în UE

  • 19 Martie 19:11
Evenimentul „Viitorul Moldovei și Ucrainei în UE”, organizat la Bruxelles. Cristina Gherasimov: Printr-un efort comun vom reuși să aducem Republica Moldova și Ucraina în UE

Evenimentul „Viitorul Moldovei și Ucrainei în UE” a fost organizat astăzi, 19 martie, la Bruxelles, de către Institutul Tony Blair pentru Schimbare Globală. Republica Moldova a fost reprezentă la acest eveniment de către Cristina Gherasimov, Viceprim-ministra pentru integrare europeană.

Într-o postare pe Facebook, Gherasimov a precizat că a prezentat participanților progresele Republicii Moldova în implementarea agendei de reforme, cu scopul de a accelera aderarea Republicii Moldova la UE, în pofida contextului regional dificil cauzat de războiul brutal și injust al Rusiei împotriva Ucrainei.

„Am subliniat evoluțiile ce țin de implementarea ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene. Am reiterat că noi contăm pe aceeași susținere fermă din partea partenerilor europeni și pe viitor, inclusiv în privința adoptării rapide a cadrului de negocieri”, a transmis Gherasimov.

Totodată, în marja evenimentului, viceprim-ministra s-a întâlnit cu Olha Stefanishyna, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică a Ucrainei.

Oficialele au discutat despre parcursul european ale țărilor pe care le reprezintă.

„Am convenit să menținem aceeași cooperare strânsă în domeniul afacerilor europene. Sunt sigură că printr-un efort comun vom reuși să aducem Republica Moldova și Ucraina în marea familie a democrațiilor de pe continent. Totodată, am asigurat-o pe omoloaga mea de solidaritatea noastră și că Republica Moldova va fi alături de Ucraina atât timp cât este nevoie”, a mai scris Gherasimov.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău