Evenimentele organizate de Primărie cu ocazia Zilei Naționale a Culturii

  • 11 Ianuarie 2017 18:20
Evenimentele organizate de Primărie cu ocazia Zilei Naționale a Culturii

Primăria municipiului Chișinău a anunțat evenimentele pe care le va desfășura cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, sărbătorite pe 15 ianuarie.

Într-o conferință de presă, Lucia Culev, șefa Direcției cultură, a anunțat că anul acesta Primăria organizează serile „Sanie cu Zurgălăi", Ziua Ușilor Deschise la sălile de repetiție și creație a municipiului Chișinău din str. București, 68 din și concursul „Dictare pentru fiecare".

Sania de trei metri construită special pentru Ziua Națională a Culturii din acest an se va afla în Piața Marii Adunări Naționale până pe 15 ianuarie. Cei interesați se vor putea plimba cu sania dacă vor dona o carte.

Sălile de repeție și creație a municipiului Chișinău își deschis ușile pentru publicul larg pe 15 ianuarie. Începând cu ora 12.00, doritorii pot urma cursuri de coregrafie, pot urmări cum se desfășoară repretițiile artiștilor.

Concursul „Dictare pentru fiecare” este o inițiativă a primăriei în comun cu Facultatea de Litere din cadrul USM. Oricine își poate testa cunoștințele pe 14 ianuarie, de la ora 11.00, în sălile de curs 4 și 5 ale Facultății.

Ziua Națională a Culturii a fost instituită de Parlament în anul 2012.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău