Eurovision 2023: „United by music” este sloganul concursului muzical de la Liverpool

  • 31 Ianuarie 2023 17:04
Eurovision 2023: „United by music” este sloganul concursului muzical de la Liverpool

Eurovision Song Contest de la Liverpool va avea sloganul „United by Music”, iar ilustrația reprezintă inimi care bat împreună, anunță BBC, preluat de News.ro.

BBC a spus că „arată originile concursului”, care a fost creat inițial ca un experiment de radiodifuziune pentru a reuni Europa, scrie G4Media.

Evenimentul din acest an va avea loc în Marea Britanie, deoarece este prea periculos să fie organizat în Ucraina, care a câștigat în 2022.

Steagurile ambelor țări au fost folosite ca inspirație pentru a crea logo-ul.

O ceremonie oficială de tragere la sorți, găzduită de Rylan Clark și AJ Odudu, va fi difuzată de la St George’s Hall din Liverpool, la ora 19.00 GMT, marți, pe BBC Two.

Majoritatea țărilor participante vor afla în ce semifinală vor concura. Elevii școlilor locale, precum și membrii comunității ucrainene care s-au stabilit la Liverpool de la începutul războiului vor fi implicați în tragerea la sorți.

Semifinalele vor avea loc pe 9 și 11 mai, înainte de marea finală din 13 mai.

Marea Britanie, Franța, Spania, Germania și Italia se califică automat în finală datorită sumei plătite de radiodifuzori pentru a participa. Ucraina va merge, de asemenea, direct în finală după ce a fost câștigătoare în 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău