Europenii au modernizat un spital pentru două maluri ale Nistrului (Timpul)
-
04 Iulie 2013 10:00
REVISTA PRESEI DIN 4 IULIE
„Judecătorul raider” nu-și recunoaște semnătura de pe actele care-l încriminează, titrează Ziarul de Gardă. Nicolae Nogai, numit de presă „judecătorul raider”, după ce a fost învinuit de procurori că a aprobat în vara lui 2011 înstrăinarea ilegală a aproape 28% din acțiunile „Moldova Agroindbank” prin intermediul unor firme off-shore, a declarat în instanța de judecată că semnătura din acea încheiere nu este a sa. Magistratul Curții de Apel Bender, suspendat din funcție, a cerut o expertiză grafoscopică, care să facă lumină în acest caz.
Ziarul de Gardă mai scrie și despre casa de milioane și afacerile de familie ale șefului de la FISC. Ion Prisăcaru, proaspătul șef al Inspectoratului Fiscal deține o casă cu două nivele în cartierul de elită de la Telecentru, estimată la 6 milioane de lei, relevă Ziarul de Gardă. Șeful FISC-ului a intrat în posesia imobilului prin intermediul unei firme la care este fondator, pe când deținea funcția de director pe economie la SA „Tutun–CTC”. Familia Prisăcaru conduce mai multe firme care au semnat zeci de contracte cu statul. Totodată, familia șefului fiscului este proprietara unei pensiuni de la Vadul lui Vodă.
Europenii au modernizat un spital pentru două maluri ale Nistrului, scrie Timpul. Delegația Uniunii Europene a inaugurat noua Secție de Chirurgie Generală din spitalul raional Rezina. Spitalul pare acum un spital decent cu toate condițiile de internare și tratare a pacienților. De condiții moderne de asistență medicală se vor bucura atât pacienții din Rezina, cât și cei din raioanele Camenca și Râbnița pe de malul stâng al Nistrului.
Adevărul publică povestea lui Alexei Marco, deportat în Siberia la vârsta de 14 ani, care a devenit bijutier cu renume. Este unul dintre miile de copii moldoveni care, la 6 iulie 1949, au fost deportați în Siberia împreună cu familiile lor. Trecut prin experiența amară a surghiunului, reușește totuși să devină un nume de referință în arta confecționării bijuteriilor.
În Ziarul Național, Sorina Ștefârță scrie despre fenomenul moldovenesc Miss Moldova. Potrivit publicistei, pietrele ar trebui să zboare nu doar în capul Valerei Țurcan de la Tiraspol, care s-a prezentat ca fiind din Rusia. Ea este exponenta unei atitudini denigratoare generalizate față de statul pe care va merge să-l reprezinte la Miss World. Valeria Țurcan este și un produs al unei țări divizate și pe Nistru, dar și în interiorul ei; al unei țări în care, la școală, copiii studiază nu doar în diferite limbi, ci și diferite istorii, geografii, orânduiri statale. Iar faptul că i-a scăpat fraza „I’m from Russia” poate fi și un accident, generat de calapoadele din manualele rusești după care învață engleza copiii din Transnistria.