Europarlamentarul român, Cristian Bușoi, mesaj pentru cetățenii R. Moldova în ziua alegerilor: Ați învățat lecțiile democrației. Faceți un pas curajos spre un viitor mai bun

  • 11 Iulie 10:49
Europarlamentarul român, Cristian Bușoi, mesaj pentru cetățenii R. Moldova în ziua alegerilor: Ați învățat lecțiile democrației. Faceți un pas curajos spre un viitor mai bun

Eurodeputatul român, Cristian Bușoi (PNL, PPE), transmite un mesaj de încurajare cetățenilor Republicii Moldova care își aleg astăzi, 11 iulie, un nou Parlament.

„Cetățenii moldoveni decid pe mâinile cui vor lăsa conducerea statului în următorii patru ani. Am văzut că la Frankfurt s-au facut cozi, încă dinaintea deschiderii secțiilor de vot. Diaspora se mobilizează să își exercite dreptul constituțional”, a transmis Cristian Bușoi într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, potrivit caleaeuropeana.ro

De asemenea, eurodeputatul liberal precizează că același lucru trebuie să îl facă și cetățenii rămași acasă, în Republica Moldova: „să meargă la vot, să voteze.”

„O democrație este mai puternică atunci când politicienii aleși au o legitimitate cât mai mare, atunci când au o susținere populară puternică. Fiecare vot contează”, a adăugat deputatul european.

Europarlamentarul citează din Abrahm Lincoln, esența democrației: „Votul este mai puternic decât glonțul”.

„Sunt absolut convins că cetățenii Republicii Moldova au învățat lecțiile democrației, că au văzut multe în ultimii ani și că vor, cu adevărat, o schimbare. De aceea, sigur se vor mobiliza, astăzi, la urne. Republica Moldova are o șansă mare să facă schimbările în bine, să intre pe drumul cel bun, să recupereze decalajele de dezvoltare, să stopeze fenomenul corupției de la vârful statului și să ofere oamenilor un nivel de trai mai bun. Succes, Republica Moldova! Succes moldoveni! Faceți un pas curajos spre un viitor mai bun!”, a conchis acesta în mesajul său.

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați azi, 11 iulie, la urne pentru a-și alege Parlamentul, după ce președinta Maia Sandu a semnat la 28 aprilie decretul de dizolvare a legislativului de la Chișinău.

Numărul cetățenilor cu drept de vot din Republica Moldova este de 3,2 milioane, iar autoritățile electorale au pregătit pentru acest scrutin 3,6 milioane de buletine de vot, dintre care 706.000 pentru cetățenii din diaspora, potrivit Agerpres.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,21
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0,45 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
14
Wed
14
Thu
12

Curs oficial BNM 25 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0000
USD 17.7044 -0.0000
RON 4.1909 -0.0000
UAH 0.6661 -0.0000
RUB 0.2434 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău