Europarlamentarul Dragoș Tudorache: „Nevoia de sprijin politic și financiar din partea UE rămâne la fel de importantă. Acum se mai adaugă și sprijinul pentru criza energetică”

  • 14 Octombrie 17:30
Europarlamentarul Dragoș Tudorache: „Nevoia de sprijin politic și financiar din partea UE rămâne la fel de importantă. Acum se mai adaugă și sprijinul pentru criza energetică”

Angajamentul politic pentru reforme al actualei guvernări rămâne la fel de ferm ca în primele zile de învestitură, a anunțat europarlamentarul Dragoș Tudorache, raportor al Parlamentului European pentru Republica Moldova, la finalul vizitei sale la Chișinău.

Eurodeputatul a declarat într-o conferință de presă că nevoia Republicii Moldova de sprijin politic și financiar din partea Uniunii Europene rămâne la fel de importantă ca până acum. Dragoș Tudorache a spus că pe lângă ajutorul pentru combaterea pandemiei, Uniunea Europeană va sprijini Chișinăul și în combaterea crizei energetice.

Angajamentul politic al actualei majorități parlamentare, al guvernului, al președintelui rămâne la fel de ferm că în primele zile de învestitură, un angajament ferm în fața reformelor pe care  le-au asumat nu în fața partenerilor europenei în primul rând, ci în fața cetățenilor Republicii Moldova. Așteptările sunt mari. Reforma statului, justiției, reforma sistemului financiar-bancar  - toate se vor regăsi în noua agendă a Acordului de Asociere. O a doua concluzie pe care o pot trage e că nevoia de sprijin politic și financiar din partea Uniunii Europene rămâne la fel de importantă ca până acum. Dincolo de asistența macro-financiară, care trebuie reînnoită, dincolo de programul de dezvoltare post-pandemie anunțat deja, dincolo de asistența concretă, acum se mai adaugă și sprijinul pentru criza energetică.

În cadrul misiunii de monitorizare, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache a avut la Chișinău întrevederi cu politicieni de la guvernare și din opoziție, precum și cu reprezentanți ai societății civile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
11,63
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:0,89 m/s
Mon
6
Tue
8
Wed
9
Thu
10
Fri
11

Curs oficial BNM 24 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3153 -0.0000
USD 17.4523 -0.0000
RON 4.1064 -0.0000
UAH 0.6640 -0.0000
RUB 0.2454 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău