Europarlamentari, despre R.Moldova: Reducerea corupţiei şi investigarea fraudelor bancare, cele mai importante subiecte de reformă

  • 13 Aprilie 15:42
Europarlamentari, despre R.Moldova: Reducerea corupţiei şi investigarea fraudelor bancare, cele mai importante subiecte de reformă

„Reducerea corupţiei şi obţinerea rezultatelor în investigaţiile privind fraudarea băncilor sunt de cea mai mare importanţă. Reformarea justiţiei şi asigurarea unei mass-media independente sunt, de asemenea, subiecte-cheie", consideră europarlamentarii.

Parlamentul European încurajează Moldova şi Ucraina în eforturile de implementare a Acordurilor de Asociere cu UE, în special referitor la statul de drept şi procesul de democratizare. O declaraţie în acest sens a făcut Laima Andrikiene, şefa delegaţiei Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, care a vizitat Moldova şi Ucraina în perioada 3-6 aprilie pentru a evalua implementarea reformelor europene.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, rezultatele vizitei vor fi elucidate anul acesta în rezoluţia Parlamentului European privind implementarea Acordului de Asociere în Ucraina şi Moldova, care vor fi pregătite spre sfârşitul anului curent.

Laima Andrikiene a menţionat la finele vizitei că „dacă există dorinţa de a efectua reforme, UE, inclusiv Parlamentul European, va fi alături de R. Moldova, pentru a-i oferi sprijin". 

„Noi pledăm pentru o intensificare în continuare a comerţului, dar şi pentru conexiuni de transport mai bune şi interconexiuni energetice cu UE, cu scopul de a susţine dezvoltarea socio-economică a Moldovei, pentru beneficiul tuturor cetăţenilor", a spus ea. 

La întrevederile de la Chişinău cu funcţionarii publici, deputaţii şi societatea civilă, delegaţia a avut "un schimb sincer de opinii despre probleme şi provocări, cum ar fi noua lege electorală, reforma sectorului media, reforma justiţiei, câteva cazuri dubioase de urmărire penală, lupta cu corupţia, dar şi investigarea fraudei bancare". 


Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
27 °C
Câțiva nori
Umiditate:61 %
Vint:2,6 m/s
Lun
23 °C
Mar
22 °C
Mie
22 °C
Joi
22 °C
Vin
23 °C

Curs oficial BNM 22 Iulie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3301 -0.0000
USD 16.6631 -0.0000
RON 4.1508 -0.0000
UAH 0.6307 -0.0000
RUB 0.2622 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău