Eurodeputatul Eugen Tomac: România a fost, este și va fi cel mai de încredere partener al R. Moldova

  • 11 Februarie 2022 13:44
Eurodeputatul Eugen Tomac: România a fost, este și va fi cel mai de încredere partener al R. Moldova

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP, PPE) a salutat ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova care s-a derulat azi la Chișinău, transmite caleaeuropeana.ro.

„Am urmărit cu mare interes și bucurie imaginile de la prima ședință a celor două cabinete de miniștri reunite peste Prut. A fost un moment special. Dincolo de programul foarte încărcată al vizitei, cu angajamente concrete privind repararea podului de peste Prut, precum și alte Acorduri și Tratate bilaterale semnate astăzi, este esențial că între cele două state românești există o agendă comună pentru apropierea românilor de pe cele două maluri ale Prutului”, a transmis deputatul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, potrivit sursei citate

De asemenea, a acesta reiterat că „România a fost, este și va fi cel mai de încredere partener al R. Moldova. Este important ca imaginea frumoasă de astăzi să se reflecte zi de zi în proiecte comune și acțiuni unitare în interesul românilor! Uniți în Europa!”, a conchis deputatul european în mesajul său.

Reamintim că Guvernele României și Republicii Moldova au astăzi prima ședință comună la Chișinău, urmând ca premierul Nicolae Ciucă să aibă convorbiri și cu președintele Maia Sandu și președintele Parlamentului, Igor Grosu, a informat joi purtătorul de cuvânt de la Palatul Victoria, Dan Cărbunaru.

„Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova vor ține prima ședință comună la Chișinău. În acest sens urmează ca premierul Nicolae-Ionel Ciucă, însoțit de o serie întreagă de miniștri din guvern să se deplaseze la Chișinău, unde vor avea convorbiri cu doamna președintă Maia Sandu, cu doamna prim-ministru Natalia Gavrilița și cu domnul Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, aceste întâlniri înscriindu-se în reperele colaborării dintre România și Republica Moldova, repere bazate pe Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a afirmat Cărbunaru, într-un briefing de presă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că vineri, la Chișinău, vor fi semnate documente bilaterale în domenii precum energie, securitate energetică, comunicații, cercetare și digitalizare, educație și infrastructură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău