Eurodeputatul Eugen Tomac: „Comisarul pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, mi-a comunicat direct că este alături de prietenii din Republica Moldova”

  • 19 Octombrie 2022 09:40
Eurodeputatul Eugen Tomac: „Comisarul pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, mi-a comunicat direct că este alături de prietenii din Republica Moldova”

Europarlamentarul Eugen Tomac afimră într-o postare pe Facebook că la ședința în care s-a dezbătut proiectul de buget al Uniunii Europene pentru 2023 a avut o intervenție, solicitând „resurse consistente pentru ca toți cetățenii europeni să facă față crizei energetice și resurse pentru a oferi sprijin imediat și consistent Republicii Moldova și celorlalte state din vecinătate afectate de amenințările Moscovei”.

Eugen Tomac afirmă că la ședință a fost prezent Comisarul pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, care a ținut să-i comunice personal că este alături de cetățenii din Republica Moldova.

„De obicei, după încheierea dezbaterilor în plen, conform protocolului, reprezentanții Comisiei Europene se retrag din sală.Am rămas însă profund impresionat de faptul că ministrul de finanțe al Uniunii Europene a venit la locul meu din sală pentru a-mi comunica direct și personal următorul mesaj: Transmiteți prietenilor din R. Moldova că sunt alături de ei și nu-i vom lăsa singuri în fața provocărilor pe care le au de înfruntat”, a scris Eugen Tomac.

Eurodeputatul menționează că gestul comisarului Hahn este unul puternic și are o semnificație aparte.

„A vrut să sublinieze rolul și importanța pe care o acordă Comisia relației cu R. Moldova. Pentru mine, a fost ceva cu totul special, este ca și cum aș fi reușit, în mod simbolic, un singur amendament la tot bugetul Uniunii Europene și acela este destinat românilor de peste Prut. În cei trei ani de mandat, am participat la peste 100 de dezbateri, însă niciodată nu am asistat la o scenă similară”. a scris Eugen Tomac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău