Eurodeputatul Dragoș Tudorache vine la Chișinău: Transparența finanțării serviciilor media audiovizuale, pe agenda discuțiilor

  • 02 Mai 2023 16:32
Eurodeputatul Dragoș Tudorache vine la Chișinău: Transparența finanțării serviciilor media audiovizuale, pe agenda discuțiilor

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, membru responsabil pentru Republica Moldova al Grupului de susținere a democrației și de coordonare a alegerilor (DEG), va efectua, pe 4-6 mai, o vizită la Chișinău. Scopul vizitei este discutarea măsurilor necesare pentru implementarea prevederilor normative legate de transparența proprietății și a finanțării serviciilor media audiovizuale pentru combaterea interferențelor externe și a dezinformării, anunță Serviciul de presă al legislativului.

În marja vizitei, deputatul european va avea întrevederi cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu prim-ministrul Dorin Recean, cu președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, cu președinta Consiliul Audiovizualului, Liliana Vițu-Eșanu, cu președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu. De asemenea, este programată o întâlnire cu membrii Grupului de experți în domeniul mass-media pe lângă comisia parlamentară de specialitate.

Vizita lui Dragoș Tudorache are lor în contextul misiunii pregătitoare în cadrul Programului „Triunghi pentru Democrație”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău