Eugeniu Nichiforciuc: Niciodată nu am deținut licență de extragere a minereurilor

  • 11 Aprilie 2020 09:31
Eugeniu Nichiforciuc: Niciodată nu am deținut licență de extragere a minereurilor

Deputatul democrat Eugeniu Nichiforciuc respinge ultimele informații care au apărut în spațiul public despre faptul că o parte din modificările legislative pe marginea cărora Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului, ar fi în interesul acestuia.

Parlamentarul spune că niciodată nu a avut afaceri în domeniu extragerii minereurilor, notează IPN.

„Îmi pare rău că unele instituții de presă, în goana după știri, difuzează știri nedocumentate. Eu nu am niciun interes în acele proiecte, niciodată nu am avut afaceri în domeniu extragerii minereurilor. Toate interesele mele le declar de mulți ani”, a declarat Eugeniu Nichiforciuc în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21.

Politicianul spune că atunci când un agent economic își deschide o întreprindere, în lista de activități se introduc mai multe servicii decât cele care urmează a fi prestate pentru că ulterior modificările sunt dificile.

Mai mult decât atât, oficialul spune că pentru extragerea minereurilor, în Republica Moldova trebuie să ai licență eliberată de autorități.

„Eu niciodată nu am deținut licență de extragere a minereurilor. Niciun jurnalist nu a verificat din ce se plătesc impozitelor firmele respective. Firmele de care se vorbește oferă servicii de transport, materiale de construcții, nu minereuri”, a precizat deputatul.

Una dintre modificările legislative pentru care Guvernul condus de Ion Chicu și-a asumat răspunderea, dar ulterior au fost suspendate de Curtea Constituțională, prevede micșorarea taxelor pentru extragerea minereurilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău