Eugen Tomac: Ziua de 23 august este, pentru orice om politic din România și R. Moldova care își iubește țara, una dintre cele mai negre din istoria noastră

  • 23 August 2021 09:11
Eugen Tomac: Ziua de 23 august este, pentru orice om politic din România și R. Moldova care își iubește țara, una dintre cele mai negre din istoria noastră

Europarlamentarul român, Eugen Tomac, a vebit cu un mesaj în legătură cu marcarea a 82 de ani de la Pactului Ribbentrop-Molotov, între URSS și Germania nazistă, în urma căruia Uniunea Sovietică a ocupat, în 1940, Basarabia și Bucovina de Nord, până atunci teritorii ale statului român.

„Ziua de 23 august este, pentru orice om politic din România și R. Moldova care își iubește țara, una dintre cele mai negre din istoria noastră. Niciun politician, indiferent de viziune, de ideologie sau afinități de conjunctură, nu are dreptul moral și politic să treacă sub tăcere acest act diabolic, semnat în secret, pe 23 august 1939, la inițiativa a doi criminali: Hitler și Stalin.
Prin acest pact, ce poartă semnătura lui Ribbentrop și Molotov, România a fost divizată și așa s-a născut pe teritoriul nostru o republică sovietică moldovenească care ulterior, după prăbușirea URRS, a devenit, prin complicitatea unor nulități politice de la București, Republica Moldova.
Suntem singura națiune din Europa divizată în continuare prin decizia unor tirani condamnați de întreaga comunitate internațională și de aceea avem obligația să discutăm deschis și asumat despre un viitor comun al națiunii noastre, pentru că doar așa putem face dreptate pentru milioanele de români ce au avut de suferit în timpul ocupației sovietice.
A nu condamna astăzi Pactul Ribbentrop- Molotov este tot una cu trădarea de țară!”, a declarat Eugen Tomac. 

Menționăm că astăzi este marcată și Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului și nazismului, cunoscută drept Ziua Panglicii Negre în unele țări. 

 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău